Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek

Rólunk, kapcsolat
             Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. A Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. 2007-ben jött létre. Székhelyünk Oszkóban található, de emelett Szombathelyen is jelen vagyunk. Oszkóban vinotékát, illetve helyi termék boltot üzemeltetünk, Szombathelyen termelői piacot és bevásárló közösségeket szervezünk.
Alapvető célunk a Nyugat-Magyarországon fellelhető és előállítható mezőgazdasági és kézműipari termékek összegyűjtése, fejlesztése, hatékonyabb előállításuk ösztönzése, egységes arculatú megjelenítése, piacra jutásuk segítése.
Magyarországon nonprofit szervezetként az elsők között karoltuk fel a helyi termékek ügyét. A hatékonyabb együttműködés érdekében 16 szervezettel (népművészeti egyesületek, falusi turizmus szövetségek, vidékfejlesztési civil szervezetek, önkormányzatok, önkormányzati társulások) közösen létrehoztuk a Pannon Helyi Termék Klasztert.
Mára már több mint félszáz tagunk van: hagyományos élelmiszer előállítók, mezőgazdasági termelők, kézművesek.
A klaszter együttműködési megállapodás aláírásával jött létre, mely szabályozza a célokat, feladatokat, tagságot, a menedzsment feladatait, a működési alapelveket.


A tagok egymáshoz tartozásának erősítését és az információáramlást szolgálják a negyedévente megrendezésre kerülő termelői fórumok.
Az értékesítést segítik a helyi termékkóstolók. Az ízek megismerése, illetve a személyes termékleírás alapján a helyi termékek kelendőbbekké válnak.
Szombathelyen az Agrárkamarával közösen helyi Termelői Piacot üzemeltetünk, melyet heti rendszerességgel, csütörtökönként megszervezünk. A piacon történő megjelenés ingyenes. A kezdeményezés sikeres, a szombathelyiek egyre inkább megszeretik a piacot. Hetente kb. 20 termelő kínálja termékeit.
További lehetőségként termelőink termékeit bevásárló közösségek segítségével juttatjuk el közvetlenül a fogyasztóhoz. Elsősorban munkahelyi közösségeket keresünk meg azzal, hogy heti rendszerességgel eljuttatjuk hozzájuk termelőink legjobb termékeit. Egy elektronikus felület segítségével hétfőtől szerdáig adhatják le a vásárlók megrendeléseiket, a kiszállításra pedig péntek délig kerül sor. Ezzel segítve a hétvégi bevásárlást. 
 

Elérhetőségeink:
Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft.

Székhelyünk:
9825 Oszkó, Molnár Antal u. 4.

Irodánk:
9700 Szombathely, Horváth Boldizsár krt. 9.

Telefonszám: +36 94 500-495
Fax: +36 94 500-496
E-mail: ertekesites@pannonhelyitermek.hu

Munkatársaink:

Kovács István
ügyvezető 
Mobil: +36 30 378-0225
E-mail: kovacs@promen.hu

Inzsöl Renáta
klasztermenedzser
Mobil: +36 30 376-9484
E-mail: inzsol.renata@pannonhelyitermek.hu